Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Noel névnap eredete és jelentése
54%Népszerűség
Olvasói értékelés: (63 Szavazások)
54%

A Noel négy hangból álló, hivatalosan anyakönyvezhető férfinév

Noel névnapjai

Május 13, december 25.

Noel név eredete és jelentése

A Noel francia eredetű férfinév és a latin dies natalis kifejezésből ered. Jelentése: születésnap, az Úr születésnapja, karácsony. Eredetileg a karácsonykor született fiúgyerekeknek adták ezt a nevet. Napjaink népszerű keresztneve, 2016-ban 1071 fiú kapta első keresztnévként, míg 338 újszülött második keresztnévként.

Noel becenevei

Becenevei: Nonó, Noncsi

Noel jellemzése:

Határozott, kreatív, egyszerű és mégis nagyon összetett egyéniségek ők, akiknek konkrét elképzelésük van a boldog és teljes életről. Győztes típusok, nem is nagyon viselik el a vereséget, inkább újra nekiveselkednek a dolognak és addig próbálgatják, ameddig a végkifejlet el nem hozza számukra a várt pozitív hatást.

Bátrak és merészek, akik nem félnek az új kihívásoktól, sőt, életük során keresik, kutatják azokat. Könnyen vágnak bele új dolgokba, nem riasztja őket az ismeretlen.

Néha hajlamosak kéretlenül is beleavatkozni mások életébe, ezzel szerezve maguknak rossz pontokat. Gyakran tudálékosak, de mindig a jószándék és a segíteni akarás vezérli őket. Képtelenek veszíteni, de ha mégis így alakul a dolog, ezt is egyenes fővel viselik. Rendkívül szerencsések mind a munkában, mind pedig a magánéletben.

Híres Noel nevet viselők

Noel Gallagher, zenész az Oasis énekes-gitárosa

Noel Coward, angol színész, író

 

Noel név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Noel. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Noel nevet.

A(z) Noel név jelenleg a 77. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286167 férfi viseli, addig a Noel néven 2018-ban 9784 embert szólítanak.

Noel név népszerűsége

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi újszülött kapta a Noel utónevet az adott évben. Ez mutatja az adott név népszerűségét.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.