Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Vivien névnap jelentése és eredete
57%Népszerűség
Olvasói értékelés: (109 Szavazások)
57%

Vivien névnapja

December 2.

Viven név eredete és jelentése

6 betűs női név. Kedvelt, gyakran használt keresztnév, mely az 1980-as évektől vált igazán népszerűvé.

A Viviána alakváltozataként angol eredetű név. Valószínűsíthető, hogy a Viviána név egy ismeretlen forrású, római nemzetségből származik. Egy másik magyarázat szerint viszont, a latin, élettel kapcsolatos vivus szóból alakult ki.

Jelentése: „a Vivianus (Bibianus) nemzetséghez tartozó nő”, vagy „élő, eleven”.

Becenevei

Via, Vivcsi, Vivi, Vivike, Viva, Vivesz, Vivó, Vivóka

Rokon és képezett nevei

Viviána, Bibiána, Vivianna

Idegen megfelelői

Vivienne, Viviana, Vivian

Érdekesség

A keresztnév a művészetekben is felbukkan. Például Vivien a Tó Hölgyeként is ismert, brit mondákbeli tündér, aki Arthur királynak kardot adott, s aki Lancelot lovagot fölnevelte, valamint aki iránt Merlin varázsló végzetes szerelemre lobbant. A zenében a Black-Out elnevezésű punk-rock együttes írt egy Vivien című számot („Vivien, amit érsz, csak te látod hova húz, fekete ördögöt ne rejts oda, majd ahova bújsz”).

Vivien név jellemzése és elemzése

A Vivienek alapvető feladatukként kapták az élettől, hogy kitapasztalják és megtanulják, hol vannak a saját határaik, melyeket gyakran feszegetnek, és sokszor túl is lépnek. A középutat nem ismerik. Ennek megfelelően, vagy mindent akarnak egyszerre, vagy pedig semmit. Kompromisszumkészségük szinte nincs, nem szeretik, ha megmondják nekik, mit és hogyan csináljanak. Kettősségként nagyon erős bennük a lelkiség, ugyanakkor a magányosság érzése, vagy vállalása is.

Szeretik a magányos tevékenységeket, de hű és jó barátok, akikre lehet számítani. Egyéniségük mindenben nagyon szenvedélyes, így a sors is a szenvedélyeiken keresztül teszi őket próbára. A szerelem rendkívül fontos a számukra, és semmiképp sem jelent nekik játékot, noha a külvilág mégis annak éli ezt meg, mivel roppant erős bennük az igény az érzelmi szabadságra, s annak megtartására.

Ha úgy érzik, korlátozzák őket érzéseikben, azok megélésében és kimutatásában, hátralépnek, és inkább elfojtják magukban. Ám, ha valakit megszeretnek, azt csak nagyon nehezen tudják elengedni. Elképzeléseik mellett sziklaszilárdan kiállnak, és elkötelezetten harcolnak értük akár az egész világgal is. Amit elhatároznak, azt egészen biztosan véghez is viszik, minden eléjük gördülő akadály ellenére megvalósítják. Jellemük nagyon erős, szinte befolyásolhatatlan, megingathatatlan és céltudatos.Önfejűek és csökönyösek, illetve szabadelvűnek hathatnak, mivel mindig azt teszik, amit ők szeretnének, és képtelenek elfogadni a külvilág korlátait, de nem is akarják. A saját maguk által állított határokat viszont előbb-utóbb kíméletlenül lerombolják. Mindez nehézséget szokott okozni párkapcsolataikban, hiszen társuk képtelen őket irányítani és kordában tartani.

Gyengeségeik is éppen ezen tulajdonságaikban rejteznek, mert igen gyakran kényszerülnek miattuk változtatásokra. Alapvetően nyitottak a világra és kíváncsi természetűek. Állandóan tele vannak ötletekkel, tervekkel, és a hozzájuk szükséges hatalmas lelkesedéssel, elánnal. Szeretnek alkotni és vágynak az elismerésre is. Azt szeretnék, hogy olyan emlékezetes dolgokat hozhassanak létre, melyek miatt sokáig emlegethetik őket.

Negatívumuk, hogy nagyon szeszélyesek, emiatt sokszor előfordul, hogy mégsem fejezik be azt, amibe belefogtak, mivel másfelé fordul az érdeklődésük.

Híres Vivienek:

  • Bánhídi Vivien – színésznő, modell
  • Bodnár Vivien – színésznő
  • Gonda Vivien – énekesnő
  • Hegyaljai Vivien – cselgáncsozó
  • Menyhért Vivien – szépségkirálynő
  • Oláh Vivien – fitneszmodell
  • Víg Vivien – kézilabdázó
  • Vivien Leigh – színésznő
  • Vivienne Westwood – divattervező

Vivien név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Vivien. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Vivien nevet.

A(z) Vivien név jelenleg a 47. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Vivien néven 2018-ban 28947 nőt szólítanak.

2 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.