Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Virág névnap jelentése és eredete
67%Népszerűség
Olvasói értékelés: (33 Szavazások)
67%

Virág névnapja

Január 8., Február 10., Július 29, November 24., 26.

Virág név eredete és jelentése

5 betűs, magyar női név. Igen gyakori.

Eredete magyar. E keresztnév egy régi honi névalkotás eredménye, a Flóra felújításából, illetve magyarításából született személynév. Flóra a latin mitológiában a virágok és a tavasz istennője volt.

Jelentése: maga a név, azaz „virág”.

Becenevei

Viri, Virike, Vircsi, Vircsike, Virók, Viróka, Virdzsi

Rokon és képezett nevei

Flóra

Virág név jellemzése és elemzése

A Virág nevűek nagy adag határozottsággal, kezdeményezőkészséggel és céltudatossággal megáldott emberek. Ezért bármit határoznak is el, biztosra vehető, hogy azt előbb-utóbb meg is valósítják. Már korán képesek megfogalmazni és tisztázni céljaikat, melyek mellett ki is tartanak, és elérésükig nem tágítanak tőlük. A világban minél előbb igyekeznek megtalálni a helyüket és gyökeret verni, azonban ekkor nem kifejezetten saját érdekeik vezérlik őket, hanem elsősorban a szeretteik számára kívánják létrehozni a stabil, biztos hátteret, ami mind érzelmi, mind pedig egzisztenciális szempontból biztonságot nyújt. Fantáziadús, nagy képzelőerejű egyéniségek.

A párkeresés általában nem okoz nekik nehézséget, mivel nevükhöz hűen, vonzó küllemmel és kisugárzással, valamint nagy érzelmekkel rendelkeznek, s határozott női energiákat hordoznak, így számíthatnak az ellenkező nem fokozott érdeklődésére. A számmisztika szerint e keresztnév rezgésszámából kifolyólag a név viselői folyamatosan ellenkeznek, fenntartásokkal küzdenek. Azonban ennek köszönhetően, képesek életükben létrehozni az egységet. Életük célja és egyben a sorstól kapott feladatuk is, az ellentétek megszüntetése, amiért mindent képesek elkövetni. Emellett nagyon fontosnak tartják jobbá tenni a világot.

Gyakorta anyagi jólét, megvalósíthatatlannak gondolt győzelem és felemelkedés jellemzi életüket, s jó eséllyel sikeres, kiegyensúlyozott életet tudnak mindvégig élni, melynek érdekében sok mindent hajlandóak megtenni. Ha anyaságra kerül a sor, a szülői feladatokat remekül egyeztetik össze a hivatásukkal. Szeretnék megélni, hogy csilloghassanak, elismerésekre tegyenek szert, valamint megfeleljenek környezetüknek, ebben látják ugyanis boldogságuk zálogát.

Nagyon fontos számukra, hogy elfogadják őket, és törekvéseiket is. Ha nem érzi az elismerést, akkor hajlamos megsértődni és visszavonulót fújni. Vágyaik gyakran túlzóak, természetük nagyon szenvedélyes. Amire figyelniük kell, hogy ne váljanak szélsőségessé, sem érzelmek terén, sem pedig akaratosságban, és ne akarják az egész környezetüket ők irányítani. Ha nem az elképzeléseik és erős vágyaik szerint alakulnak dolgaik, agresszív kitörésekkel reagálhatnak. Jellemző rájuk az egyszer felperzselő érzelmek vihara, míg máskor ennek szöges ellentéte, a hűvösség és zárkózottság.

Párkapcsolataik és házasságuk addig működik jól, amíg úgy érzik, ők irányítanak. Választott társuknál gyakorta az ő személyiségük erősebb és határozottabb, mindent kézben akarnak tartani. Ezért ügyelniük kell arra, hogy ne nyomják el partnerüket, mert akkor nagy valószínűséggel egyedül maradnak. Az anyagi hatalom és a szenvedélyek kergetése csapdába ejtheti őket.

Híres Virágok

  • Csapó Virág – színésznő
  • Dőry Virág – színésznő, jelmeztervező
  • Kiss Virág – színésznő, szinkronszínész
  • Lődi Virág – pedagógus, médiaművész, kritikai pedagógiával és vizuális neveléssel foglalkozó kutató és kurátor
  • Móricz Virág – Móricz Zsigmond leánya és életrajzírója
  • Németh Virág – teniszezőnő
  • Pásztor Virág – énekesnő (ismertebb nevén: Noémi Virág)
  • Pabeschitz Virág – régész
  • Voksán Virág – fotómodell, DJ-lemezlovas

Virág név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Virág. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Virág nevet.

A(z) Virág név jelenleg a 98. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Virág néven 2018-ban 11641 nőt szólítanak.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.