Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Lóránt névnap eredete és jelentése
84%Népszerűség
Olvasói értékelés: (10 Szavazások)
84%

A Lóránt hat hangból álló, anyakönyvezhető férfi név.

Lóránt névnapjai

Január 15, július 15, augusztus 10, szeptember 15.

Lóránt eredete és jelentése

A germán eredetű Roland magyar alakváltozata, ami az r és az l betűk felcserélődésével jött létre. Jelentése: dicsőség

Lóránt becézett formái

Becenevei: Lóri, Lórika, Lórántka

Lóránt jellemzése

A Lórántok a természet gyermekei, akik imádnak a szabadban lenni és igyekeznek a lehető legtöbb időt a négy falon kívül tölteni. Ebből a szenvedélyükből adódóan ideális esetben hivatást is olyat kellene választaniuk, ami az irodai zártságon túl más lehetőségeket rejt számukra. Elemi erővel vonzzák a természet csodái, az élet szépségének különféle megnyilvánulásai.
Önkifejezés terén folyton van mit fejlődniük, hiszen sokszor esik meg velük, hogy túl közvetlen módon adnak hangot meglátásaiknak, véleményüknek, gyakorta nyers és durva a megnyilvánulásuk.

Rendkívül érzékenyek, még a világ apró dolgai is képesek kizökkenteni nyugodt állapotukból. Nehezen nyílnak meg és még nehezebben mondják el, hogy mi bántja, zavarja őket. Társaiknak jó emberismerőknek kell lenniük ahhoz, hogy mindig tudják, mi nyomja a Lórántok szívét.

Kapaszkodnak mindenkibe, akinél elfogadásra és megértésre találnak, de sajnos kevés ilyen emberrel hozza össze a sors őket, így inkább hűvösek és távolságtartóak maradnak kapcsolataiban.

A természet az ő igaz barátjuk, itt találnak leginkább magukra. Bár érzelmes, érzékeny típusok, egész életén át azon dilemmáznak, hogy ebből mennyit is mutathatnak meg a külvilágnak.

Lóránt név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Lóránt. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Lóránt nevet.

A(z) Lóránt név jelenleg a 103. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286167 férfi viseli, addig a Lóránt néven 2018-ban null embert szólítanak.

Lóránt név népszerűsége

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi újszülött kapta a Lóránt utónevet az adott évben. Ez mutatja az adott név népszerűségét.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.