Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Az Artúr öt hangból álló férfi név.

Az Artúr névnapjai

Naptári névnapja: január 7, 22.
Nem naptári névnapja: szeptember 1, október 20, november 15.

Az Artúr név eredete és jelentése

Kelta-angol eredetű, nálunk csak a tizenkilencedik századtól lett ismert név.
Jelentése bizonytalan: talán medve

Az Artúr név gyakorisága

A kilencvenes években az Artúr ritka névnek számított, szórványosan fordult elő . A kétezres években nincs az első száz választott név között.

Az Artúr név becézése

Artúrka, Arti,Artika, Ati, Atika

Az Artúr név jellemzése

Szereti a függetlenséget és a szabadságot. Nem tűri a korlátokat, mindenben az újat a jobbat és a szebbet keresi.

Híres Artúr nevet viselők

Görgey Artúr honvéd tábornok
Somlay Artúr színész
Kálid Artúr színész.

Egy válasz

 1. Pálos Trend

  ÜZENEM A HÍRHEDT ÉS BELTERJES SZABADKŐMŰVES PÁHOLY (MTA) MAGYARTALAN NYELVÉSZ és/vagy HAMIS-TÖRTÉNÉSZ „AKADÉMIKUSAINAK”, HOGY ARTHUR=ARTÚR FÉLREÉRTHETETLENÜL A LEG ŐSIBB MAGYAR NEVEK EGYIKE MIND A MAI NAPIG!!!
  Arthur király legendája sem szól másról, mint a HUNOK ISTEN-KIRÁLYÁRÓL: ATTILÁRÓL!!!
  A rothadó nyugat lelketlen és anyagias világának meg kellett teremteni az égi eredetű kapcsot, hogy egységbe kovácsolhassák Anglia kóborló “keltáit=keletieit” ezért aztán egy az egyben lenyúlták és kisajátították maguknak ATTILA ISTENKIRÁLYUNK ÉGI EREDETÉT és az Ő ISTENTŐL KAPOTT KARDJÁNAK ÜDVTÖRTÉNETÉT…- immáron ARTHUR = ÁR TÉRI ÚR- nak nevezve az E VILÁGUNK KÖZEPÉN a KÁRPÁT MEDENCÉBEN (KÖR APA (M)EDEN KERTJÉBEN!!!) URALKODÓ KÖR ISTEN-FIT!!!
  Mivel isteni ÉGI=IGEi NAP=NÉPünk mindig is ÁRTÉRI GAZDÁLKODÁST és TÉR RENDEZÉST folytatott a földalatti és földfelszíni folyamok energiáinak felhasználásával (a gázok nyomásának (BÁR!) SZABÁLYOZÁSÁVAL): BARBÁRként a MÁGIA, mint földanyai MAGERŐ SEGÍTSÉGÉVEL!!! – a NÉV IS ÖN MAG(j)áért BESZÉLŐ vagyis BESZÉDES NÉV!!!
  Ilyetén Arthur nem csupán ARTÚR = TÚRI ÚR hanem MAGja az ÁR TÉRI ÚRalkodó vagyis ATTILA ISTENKIRÁLYUNK SZEMÉLYESEN, akiről már részletesen beszámoltam ATTILA nevünk elemzésekor!
  “Furcsamód” még Arthur Király legendájában is az maradt örökül, hogy a Kárpát-medencéből származott.
  „Bizonyítékként” érdemes utánanézni Edward Burne-Jones Attila koránál jóval későbbi festményének, aminek azt a címet adta, hogy „Arthur király elszenderedése Avallonban” ahol is a király lábánál a MAGYAR SZENT KORONÁT ábrázolta (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Sleep_of_Arthur_in_Avalon)!!! – létjogosultságot teremtve és MAGASZTOS „történelmet lopva” az ún. kereszténnyé alakuló Angoloknak, akik valójában HUN GÁLOK; – tehát éppen úgy TEST VÉR népeink örökösei és a MAGYAR SZENT KORONA FENNHATÓSÁGA ALÁ TARTOZNAK!
  A félreértések elkerülése végett: MÉG NAPJAINKBAN IS!!!
  Úgyhogy drága ARTHUR= ÁR…TÉRI…ÚRalkodó = ATTILA!!! – NEVED ÉLTETŐ FÉNYE RAGYOGJA BE TOVÁBBRA IS FÖLDI ÉLETEDET, HOGY ÉRTELMET LELJ és TUDD + AZ ISTENI IGAZSÁGOT!!!

  Szerrel és tettel: Pálos Trend

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.