Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ildikó névnapjai:

március 10., április 30., szeptember 17., szeptember 21., szeptember 23., november 17.

Ildikó név eredete és jelentése

6 betűs női név. Egy időben igen kedvelt női név volt, de a mai modern Magyarországon egyre inkább ritkul használata.
Germán eredetű női név, mely Attila első feleségének, a hun Krimhildának nevéből származik. A történelem során alakult ki a magyarosított Ildikó alak.

Becenevei:

Ildi, Ildike, Ildácska, Ilda, Ildus, Ilcsi, Lidi, Ildó, Didó.

Rokonnevei:

Hilda, Krimhilda.

Jellemzése:

Az Ildikó név okos, elemző, gyors észjárású személyiséget hordoz. Felelősségteljesség és önbizalommal teljesség jellemzi. Megbecsüli a minőséget, mindent megtesz az anyagi jólétéért, és az életét is úgy szervezi, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. Szereti a jóléttel járó életszínvonalat, és nem is titkolja, ha jól megy neki. Ezért is hajlik a pökhendiség, kivagyiság irányába jellem. Humorérzéke elég szegényes, inkább prűd.

Jelleme a komoly megjelenést biztosítja, olyan személy, aki nem szeret viccelődni. Az Ildikók többnyire komolyabbak kortársaiknál, ezért elég gyakran kerülnek hátrányos megítélés alá. Két fontos dolog van a számára: a család és a barátai. Ők nagyon fontosak az Ildikók számára, mert biztos pontot jelentenek az életében, akikre mindig, minden esetben számíthat. Terveit és céljait igyekszik minél hamarabb megvalósítani, és mindent megtesz azért, hogy el is érje, amit akar. Akaratos és harcias jellem, aki semmit sem hagy félben, céljaiért maximális erőfeszítéssel dolgozik és többnyire el is éri azokat.

Mindig tele van energiával, szinte sosem fárad ki, dinamikusan dolgozik és él. Miután nem szeret unatkozni, ezért nagyon sok hobbija van, így mindig le tudja magát foglalni. Túlburjánzó energiája miatt állandóan pörög, a hobbijai között is megtalálhatók a mozgást igénylő sportok. Energikus mivolta a beszédén is érezhető, hallható. Állandóan vibrál, sokat csacsog, akár értelmetlen dolgokról is. A külvilág sokszor érezheti úgy, hogy „sok” belőle.

Híres Ildikók:

• Bánsági Ildikó – színésznő

• Boldizsár Ildikó – író

• Bényi Ildikó – műsorvezető

• Bóna Ildikó – modell

• Hámori Ildikó – színésznő

• Hűvösvölgyi Ildikó – színésznő

• Keresztes Ildikó – énekesnő, színésznő

• Kállai Ildikó – fitness világbajnok

• Pécsi Ildikó – színésznő

• Piros Ildikó – színésznő

Ildikó név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Ildikó. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Ildikó nevet.

A(z) Ildikó név jelenleg a 12. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Ildikó néven 2018-ban 86788 nőt szólítanak.

3 hozzászólás

 1. Tóth Ildikó

  Krimhilda nem volt hun! Germán származású és Siegfrid volt az első férje.

  Válasz
 2. Lili

  Nagyon érdekes, sok ismerősömre és rám is jellemzőek a meghatározások.
  Köszönöm.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.