Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Az Ákos négy hangból álló férfinév.

Az Ákos névnapjai

Naptári névnapja: január 2.                                                                                                                                 Nem naptári névnapjai február 27, március 31, június 22.

Az Ákos név eredete és jelentése

Török-magyar eredetű, az Akkus török névből. Jelentése: fehér sólyom

Az Ákos név gyakorisága

A kétezres években bekerült az első száz fiú név közé, népszerűsége évről-évre nagyobb.

Az Ákos becézése

Ákoska, Áki

Híres Ákos nevet viselők

Szent Ákos

Kovács Ákos énekes

Ákos mester udvari klerikus, történetíró.

Ambrus Ákos operaénekes

Beöthy Ákos politikus, az MTA tagja

Benkő Ákos mesteredző

Birányi Ákos újságíró, író

Bod Péter Ákos közgazdász

Bognár Ákos informatikus, újságíró

Braun Ákos cselgáncsozó

Buzsáki Ákos labdarúgó

Császár Ákos matematikus

Detrekői Ákos egyetemi professzor, az MTA tagja

Dióssy Ákos zenész

Dobrándy Ákos énekes

Ákos név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Ákos. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Ákos nevet.

A(z) Ákos név jelenleg a 42. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286167 férfi viseli, addig a Ákos néven 2018-ban 29682 embert szólítanak.

Ákos név népszerűsége

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi újszülött kapta a Ákos utónevet az adott évben. Ez mutatja az adott név népszerűségét.

Egy válasz

 1. PáLoS TReND

  ÁKOS Barátaim!
  A feljebb jegyzett “török-magyar eredetű, az Akkus török névből. Jelentése: fehér sólyom” meghatározás igencsak aranyeres és agyvízköves fejtegetés mint az, hogy ISTEN NYELVÉT A MAGYART a hírhedt török-zúzok földi vérontóinak agyonkevert nyelvcsaládjához tartozónak vélik és hirdetik a magyarországi ún. MTA raccsoló pöszéi, gén-végtermékei!!!
  ÉS MOST VÁLJUNK EGYÜTT ÚJRA BÖLCS(Ő) GYERMEKEKKÉ, HOGY ISTEN (NEM E VILÁGI!!!) ORSZÁGÁBA KÖNNYEDÉN BEJUTHASSUNK!!! – AHOGYAN KÖROSZTÁSÚ JELZÉS=JÉZUS KRISZTUS NAPKIRÁLYUNK TANÍTOTTA ANNAK IDEJÉN A PILIS REJTEKEIBEN!!!
  …Ó KOS = Á…KOS = MÁKOS = MÁGUS= MAG…ŐS!!! – PONT ÚGY AHOGY GYERMEKEINK MONDÓKÁKBAN CSÚFOLJÁK A MINDEN TUDÓ FÖLDI HELYTARTÓT: ÁKOS MÁKOS MÁGUST!!!
  ÚGYHOGY LEGYETEK BÜSZKÉK MÁGUS azaz MAG…ŐS NÉPÜNK NEVÉNEK JEL…ÉN ségéhez ÚGY ITT A FÖLDÖN, MINT A MÁS…SÍK VILÁGOKBAN IS; – MERT TEREMTŐ JELENTÉSSEL BÍR MINDEN VONZALMÁBAN MÁGNESESSÉGÉVEL EGYETEMBEN!!!
  BOLDOG NÉVNAPOT: MÁGUSOK, MAG…ŐSÖK!!!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.