Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Bianka névnap, eredete és jelentése
61%Népszerűség
Olvasói értékelés: (65 Szavazások)
61%

Bianka névnapja

Augusztus 10., Október 25., December 1.

Bianka név eredete és jelentése

6 betűs női név. Népszerűsége és gyakorisága a ’80-as, ’90-es évektől nőtt meg hirtelen, azonban mára enyhén csökken.

E keresztnév latin-spanyol-olasz eredettel bír, a Blanka név olasz Bianca formájából származik. (A Blanka a germán eredetű Bianka latinosított alakja, melynek spanyol megfelelője a Blanca, s e név nyomán vált Európa-szerte ismertté.)

Jelentése: „fehér, fényes, ragyogó, tiszta”.

Becenevei

Bia, Biu, Biácska, Bió, Bióka, Bibi, Bius, Bijja, Bimbi, Bimbike, Bibus, Bibuska, Bijácska, Biba, Bincsi, Bibike, Biuci

Rokon és képezett nevei

Blanka

Idegen megfelelői

Bianca, Bijanka

Érdekesség

A művészetben Shakespeare – A makrancos hölgy című darabjában szerepel Bianka, az önfejű és éles nyelvű Kata jámbor húgaként. Ennek nyomán, róla nevezték aztán el az Uránusz egyik holdját.

Bianka név jellemzése és értékelése

A Bianka keresztnév viselője felnőtt korára többnyire könnyed és energikus személyiséggé fejlődik, ami azonban nem jelenti azt, hogy fizikai aktivitása is követi ebben. Minőségre vágyik az élet minden területén, ami legfőképp saját magán és közvetlen környezetének külcsínén figyelhető meg: szép ruhák, mutatós otthon, kellemes bútorok és harmonizáló, hangulatos összképpel rendelkező atmoszféra.

Legnagyobb gyengesége a halogatásra való erős hajlam, illetve az önbizalomhiány, melyek ellenségként követik, és amik miatt gyakran inkább bele sem mer kezdeni álmai megvalósításába. Általános kedves, élénk és beszédes személyiséggel rendelkezik, amit mások sokszor ki is használnak, ha nem vigyáz. Befogadó és megértő természete szinte vonzza az olyan bajba kerülteket, akik mindennél jobban vágynak értő figyelemre és tanácsadásra. Ha a külvilág el tudja fogadni nagyfokú nyitottságát, akkor vele született optimizmusa és találékonysága miatt felnőttként is könnyedén tud boldogulni. Azonban, ha gyermekkori környezete kritikákkal illeti eme tulajdonságait és megnyirbálja öntudatát, elfojtva ezzel képességit, akkor mire felnőtt lesz, időbe és nem kis erőfeszítésébe fog kerülni, mire újraépíti életvidám énjét.

Egyik sorsfeladata megtanulni megingathatatlanul ragaszkodni a saját nézőpontjához és bebizonyítani az igazát, még akkor is, ha mások nem úgy látják a világot, ahogyan ő. Másik életfeladata választani a család és az otthon szolgálata, valamint a nőiessége és az élvezetek megélése között. Számára ugyanis az együttlét nem szorosan, mélyen, és egyenrangúan megélhető feladat, mert inkább az olyan párkapcsolat fontos neki, amelyben párjának alárendelődhet, mivel ő nem érzi elég erősnek magát a saját céljainak kivívásához. Teljesen csak a hűségben és gondoskodásban teljesedhet ki, ezért mindig ezek lehetőségét keresi. Nagyon lényeges számára, hogy egész életében azt érezze, szükség van rá, ezért nagyon megbízható jellemű.

Másik oldalról viszont igen erősek a vágyai, melyekből kifolyólag gyakran úgy érezheti, csak függetlenül, párkapcsolat nélkül élheti azokat meg. Döntenie kell, melyik utat válassza. Rendkívüli érzékenysége nagyon sebezhetővé teszi, az intuíciós képességei erősek, ezért midig érdemes hallgatnia megérzéseire. Életében nehézséget okozhatnak az érzelmi elfojtások, illetve az önelfogadás és az önbizalom jelenthet nála problémákat.

Híres Biankák:

  • Bianca Jagger – nicaraguai emberi jogi aktivista, Mick Jagger zenész volt felesége
  • Bianca Maria Sforza – milánói hercegnő, és német-római császárné
  • Bernát Bianka – modell
  • Farkas Bianka – gyermekszínész
  • Keczeli Bianka – Európa- és világbajnok sportlövő
  • Pap Bianka – olimpiai bronz- és ezüstérmes paraolimpikon úszó
  • Szíjgyártó Bianka – táncos

Bianka név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Bianka. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Bianka nevet.

A(z) Bianka név jelenleg a 87. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Bianka néven 2018-ban 14614 nőt szólítanak.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.