Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Az Erika öt betűből álló női név.

Erika névnapjai

Erika naptári névnapja augusztus 1.

Nem hivatalos, azaz a naptárban nem szereplő, további névnapjai január 24., február 9., május 18., augusztus 21., valamint szeptember 10.

Az Erika név eredete és jelentése

Az Erika germán-latin eredetű női név, eredetileg az Erik, szintén germán eredetű férfinévből eredeztethető, annak latinos női megfelelője. Az Erika női név jelentése: nagyra becsült, tisztelt, uralkodó, becsületes. Már az ókori római idők előtt ismert név volt, a vándorló törzseknél is felfedezhető erre utaló nyom, valamint a vikingek között is előfordult a későbbi időkben az erik női névváltozata, bár alig találni erre utaló nyomokat.

Az Erika név gyakorisága

Hazánkban még az 1990-es években igen gyakori név volt, mostanság kezd kikopni. 2003-2004-ben benn volt az első száz leggyakoribb női név között, igaz nem túl előkelő helyen, valahol a nyolcvanötödik és kilencvenedik helyezés környékén, de mára már az első százba sem kerül be.

Az Erika név idegen nyelvű és egyéb változatai

Az Erika név minimális változásokkal található meg a latin, germán eredetű népeknél, általában Erika, Erica, ritkább esetekben Erykah írásmóddal.

Az Erika becézése

Az Erikákat nagy általánosságban Erának, Ercsinek, Erinek becézik, de gyakori még az Erácska, Rika, Erus, Erás becézés is.

Az Erika név elemzése

az Erika név viselője nagy támogatást kap nevétől a felelősségtudat, a kiváló üzleti érzék kialakulásához. Gondolkodása kimondottan gyakorlatias, éppen ezért szinte mindenben, amibe belekezd, jelentős sikereket ér el. Ritkán hibázik, hatékonyan képes összpontosítani. Vezetőnek kiváló, minden szükséges adottsága megvan hozzá. A beosztottak munkájának koordinálásában kimagasló és a megértés terén is nagyon jól áll. Az Erikáknak sok esetben már nagyon fiatalon meg kell tapasztalniuk, hogy mit is jelent a felelősség, komoly döntések meghozatalára vannak rákényszerítve.

Híres Erikák

Marozsán Erika- színésznő
Miklósa Erika – operaénekes
Zoltán Erika – énekesnő
Szegedi Erika – színésznő
Bodnár Erika – színésznő
Balogh Erika – színésznő
Csányi Erika – olimpiai ötödik helyezett tornász
Garadnai Erika – válogatott labdarúgó
Géczi Erika – világbajnok kajakozó, énekesnő
Ligeti Erika – szobrász
Szántó Erika – filmrendező
Huszár Erika – rövidpályás gyorskorcsolyázó
Náray Erika – színésznő, szinkronszínész, énekesnő
Erykah Badu – amerikai színésznő, énekesnő
Erika De Lone – amerikai teniszező
Erica Durance – kanadai színésznő
Erika Eleniak – amerikai színésznő

Erika név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Erika. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Erika nevet.

A(z) Erika név jelenleg a 13. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Erika néven 2018-ban 83165 nőt szólítanak.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.