Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Az Edit egy négy betűből álló női keresztnév.

Edit névnapjai

Az Edit naptári névnapja szeptember 16.

Nem hivatalos, azaz a naptárakban nem szereplő és hivatalosan nem ünnepelt névnapja nincs.

Az Edit név eredete és jelentése

Az Edit germán eredetű női keresztnév, jelentése vagyon, harc, öröklött birtok, örökség, gazdag, gazdagság. Nincs kérdéses eredete és jelentése, mint sok más név esetében, az Edit egy könnyen visszavezethető, visszakereshető név.

Az Edit név gyakorisága

Az Edit soha nem volt a legnépszerűbb női nevek között. A legtöbbet használt női név százas listájának legvégén szerepelt rovid ideig olykor-olykor, de nagy általánosságban nem kerül be. Jelenleg ismét feltörőben van a népszerűsége, egyre több kislány kapja az Edit nevet, bár a legnépszerűbbeknek a nyomába sem érhet.

Idegen nyelvű és egyéb változatai

Az Edit az egész világon használt női keresztnév, bár sok országban nagyon ritkán fordul elő, hogy ottani születésű kislányt kereszteljenek Editnek. A név egyszerű kiejtése és nem különösebben vitatható írásmódja miatt nincsenek nagyon eltérő és érdekes névváltozatok, mindenhol Edit, Edith, Editte, Editta formában használatos. A német nyelvterületeken él még a Ditte változat, ami kicsit eltérőbb, viszont a Magyar becenevek között felmerül. Vannak egyedibb változatai elszórtan, mint például az Edyta.

Az Edit név becézése

Az Editeket többféle módon is szokás becézni. a leggyakoribb becézett formája a Ditke, de a Ditta, Ditte, Ditke, Ditti, Edi, Eda, Edike, Editke, Edó, Edóka, Edócska is előfordul.

Az Edit név elemzése

Az Edit név alkotó, kreatív, találékony tulajdonságokkal ruházhatja fel viselője személyiségét. Az Editek könnyen fejezik ki magukat, barátságosak, gyorsan ismerkednek. A pénzkereset és az ilyen jellegű gyakorlati dolgok erősen foglalkoztatják, sokszor üzletasszonyok, ügyvédek közgazdászok lesznek vagy akarnak lenni. Imád utazni, imádja az újdonságokat, mert az új élményeket és az új információkat beépítheti a tudástárába, ezzel is erősítve a gyakorlati képességeit. Néha jellemzi az akaraterő hiánya, ezért nem feltétlenül tart ki amellett, amiben apróbb nehézségek adódtak, valamint sokszor szenved az önbizalom hiányától.

Híres Editek

Balázsovits Edit – színésznő
Domján Edit – színésznő
Frajt Edit – színésznő
Ábrahám Edit – színésznő
Bérces Edit – ultramaratoni futó
Botár Edit – Magyar báb és díszlettervező
Dsubák Edit – válogatott labdarúgó
Editt (Edie) Falco – amerikai színésznő
Edyta Górniak- lengyel énekesnő
Edit Hannam – brit teniszezőnő
Edith Piaf – francia énekesnő
Wilton-I Szent Edit
Rohmann Ditta – csellóművész

Edit név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Edit. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Edit nevet.

A(z) Edit név jelenleg a 20. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Edit néven 2018-ban 56360 nőt szólítanak.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.