Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

A Gergő öt hangból álló férfi név.

Gergő névnapjai

November 17.

Gergő eredete és jelentése

A Gergely becézéséből önállósult név, aminek latin megfelelője a Gregorius férfinévből származik. Jelentése: éber, őrködő. A 80-as évektől nagy népszerűségnek örvendő keresztnév.

Gergő becézett formái

Geri, Gerő vagy Gergőke, Gerus, Geruska

Gergő név jellemzése

A Gergők igen érzékeny személyiségek, akinek fontosak az érzelmi kapcsolatok és nagyon tudnak ragaszkodni ahhoz, akit egyszer megszerettek. Életük során kiemelt szerep jut a családnak és a barátoknak. Lehet, hogy az első benyomásunk az lesz róluk, hogy tartózkodóak, de ha közelebbről is megismerjük őket, rájöhetünk, hogy csupa szív-lélek emberek.
Jellemző rájuk a türelmetlenség éppen ezért, ha nem kapják meg azt, amit szeretnének és nem az elképzelésük szerint alakulnak a dolgaik, könnyen válnak feszültté. Inkább érzelmekkel, testbeszéddel mintsem szavakkal kommunikálnak: a kommunikáció nem feltétlen a legnagyobb erősségük, ha pedig mégis szavakba kell öntsenek valamit, jobban boldogulnak írásban.

Figyelmük egyszerre csak egy dologra tud korlátozódni, így azok a fajta emberek, akiket nem szabad zavarni munka közben, mert könnyen kizökkenthetőek.

Náluk nem hagyatkozhatunk a látszatra, hiszen a hideg külső abszolút érző belsőt takar.

Ha megtalálják életük párját, ahhoz hűségesek és a tenyerükön hordozzák. Ugyanezt a társtól is elvárják, akkor működnek jól egy párkapcsolatban, ha azt érzik, szükség van rájuk. Bár folyton a stabilitásra vágynak, érzelmileg sokszor labilisak és szélsőségek jellemzik őket. Hajlamosak a pesszimizmusra, így olyan társ számukra az ideális, aki képes kirángatni őket még a legmélyebb gödörből is.

Általában karrierista férfiak, tele vannak ambícióval, nem ritkán pedig vezetői babérokra törnek. Fontos számukra a szakmai előmenetel, amibe belekezdenek, azt igyekeznek mindig legnagyobb tudásuk szerint teljesíteni is.

Pénzügyek tekintetében a meggondolatlanság jellemző rájuk, így nem is érdemes ilyen területen elhelyezkedniük. Kulturális közegben viszont jól érzik magukat, és szívesen dolgoznak ilyen területen. Nehezen viselik a szakmai kudarcokat, amik rossz hatással vannak az önbecsülésükre is.

Hírek Gergő nevet viselők

Lovrencsics Gergő válogatott labdarúgó

Plankó Gergő művész, író, zenész, többek közt a láva-sorozat készítője

Gergő név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Gergő. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Gergő nevet.

A(z) Gergő név jelenleg a 32. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286167 férfi viseli, addig a Gergő néven 2018-ban 36034 embert szólítanak.

Gergő név népszerűsége

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi újszülött kapta a Gergő utónevet az adott évben. Ez mutatja az adott név népszerűségét.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.