Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

A Norbert hat hangból álló férfi név, hivatalosan anyakönyvezhető.

Norbert névnapja

Június 6.

Norbert név eredete és jelentése

Germán eredetű férfinév, ami eredeti formájában Norrberth volt. Jelentése: északi fény. A 2000-es évektől igen gyakori keresztnév, napjaikban is sok újszülöttet anyakönyveznek ezzel a névvel.

Norbert becenevei

Norbertke, Norbi, Norbika, Norcsi, Norcsika, Nori

Jellemzése:
A Norbertek nagyon jól bánnak az emberekkel, remek a diplomáciai készségük. Mindenféle személyiségtípussal könnyen megtalálják a közös hangot, éppen ezért nagy békítők is. Legyen szó vitáról vagy egyszerű félreértésről, ők nagyon gyorsan képesek a mindebből adódó konfliktusokat eloszlatni és újra megteremteni a békét.

Nagyon könnyen barátkoznak nyitott személyiségüknek köszönhetően, hatalmas baráti kört tartanak fenn egész életük során. Változatos személyiségű emberekkel veszik körbe magukat, sokszor olyanokkal is, akik homlokegyenest mást gondolnak a világról, mint ők.

Elég könnyen befolyásolhatóak érzelmi szinten, ami nem mindig válik az előnyükre. Sokan visszaélnek jóhiszeműségükkel, mert a Norbertek alapvetően nehezen látnak át a szitán. Nehezen viselik a felelősséget, ezért munkahelyi környezetben, vezető pozícióban sokszor ez keseríti meg a mindennapjaikat.

Mivel rendkívül jó kommunikáció képességgel megáldott személyek és nagyon jól tudnak bánni az emberekkel, ezért érdemes ilyen területen elhelyezkedniük. Olyan munka ideális számukra, amiben kamatoztathatják diplomáciai érzéküket.

Híres Norbert nevet viselők

Michelisz Norbert magyar autóversenyző

Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszó

Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok vízilabdázó

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.