Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

A Magdolna nyolc betűből álló női keresztnév.

Irén névnapjai

Magdolna naptári névnapjai május 29. és július 22.

Nem hivatalos névnapok, tehát azok a névnapok, melyek nem szerepelnek a naptárban, a Magdolna esetében nincsenek.

A Magdolna női keresztnév eredete és jelentése

A Magdolna héber eredetű női keresztnév, az eredeti változata Magdaléne, ennek magyaros formája a Magdolna. A név jelentése Magdala városából való nő, a Genezáreti-tó mellől származó nő. Az ókorban nem volt ismert, Krisztus születésének környékén vált ismertté, azóta eléggé elterjedt, az egész világon ismerik, de nem mindenhol használják.

A Magdolna név gyakorisága

Az 1990-es években a Magdolna név igen ritkának számított, de azt megelőzően volt olyan időszak, mikor nagy népszerűségnek örvendett. Különböző változatai is ritkán tapasztalható nevek voltak. a kétezres évek elején a Magdolna nem szerepel a leggyakoribb 100 női név listáján, egyetlen változatát leszámítva, a Lénát, mely 2006 után általában ezen a listán a hatvanharmadik és a kilencvenharmadik helyek között volt található.

A Magdolna idegen nyelvű és egyéb változatai

A Magdolna név legelterjedtebb változata a Lena, Magdalena, általában ezen formák egyikében van jelen a világ különböző nyelvterületein, de a Madlen, Madlein, Madléne, Maddalena, Alena, Médi, Bagita, Magdó változatok is előfordulnak.

A Magdolna név becézése

A Magdolnákat Magdinak, Magdikának, Magdának, Magdácskának, Magdusnak, Manyinak szokás becézni, ezek a becenevek egytől egyig még mindig élő becézési formák Magyarországon.

A Magdolna név elemzése

A Magdolna név gyakorlatiasságot, rendszeretetet ad hozzá viselője személyiségéhez. A Magdolnák általában élvezik a gondosan elvégzett munka utáni kellemes érzést. Nem pazarlók, gondoskodók, a tulajdonukban lévő vagy csak rájuk bízott holmikat óvják, vigyáznak rájuk, ahogy a gondjaikra bízott élőlényekkel is teszik. Türelmes és figyelmes emberek a Magdolnák, akik munkájuk során a “Lassan járj, tovább érsz!” elven járnak el, éppen ennek köszönhető, hogy ritkán hibáznak.

Híres Magdolnák

Mária Magdolna – bibliai nőalak
Rúzsa Magdolna – magyar énekesnő
Fazekas Magdolna – festőművésznő
Menszátor Magdolna – színművésznő, filmszínésznő, szinkronszínésznő
Bódi Magdolna – énekesnő
Supka Magdolna – művészettörténész
Szabó Magda – írónő
Kovács Magda – villamosmérnök
Bernadotte Magdolna svéd királyi hercegnő
Esterházy Magdolna – grófnő, költőnő
Tiszai Magda – operaénekes nő
Magdalena Neuer – kétszeres olimpiai bajnok és tizenkétszeres világbajnok német sílövő

Magdolna név gyakorisága és statisztikái

Az alábbi grafikonon azt láthatod, hogy hány magyarországi személynek az utóneve Magdolna. Illetve látható az is, hogy az elmúlt 15 évben hogyan változott a név gyakorisága évről-évre. A számok abszolút számok, tehát ennyi ember viselte az Magdolna nevet.

A(z) Magdolna név jelenleg a 19. legnépszerűbb nőinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar nőinevet jelenleg 309664 nő viseli, addig a Magdolna néven 2018-ban 55027 nőt szólítanak.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.